Täältä löydät vinkkejä kirppistelyyn ja kodin järjestyksestä pitämiseen. Kierrättäminen on tärkeää maapallomme puolesta ja se vähentää isoista myymäläketjuista uutena ostamista. Kirppistelyssäkin on omat hyvät ja huonot puolet. On hyvä tietää, että kaiken voi löytää kierrätettynä ja halvemmalla.

Muistisäännöt shoppailuun

Myös kirpputorilta matkaan saattaa lähteä kaikkea muuta kuin sitä mitä etsit tai tarvitset. Heräteostoksien ostaminen kirpputoreilta myös tekevät huonoa maapallollemme.

1. suunnittele ja tee lista

Mitä sinä tai lapsesi tarvitsee juuri nyt? Onko aika kesä-, syksy- vai talvivaatteille? Kokoa lista tarvitsemistasi asioista niin heräteostoksia ei lähde mukaan. Kirppiksillekkin voi kulua rahaa todella paljon jos ostat kaiken hyvän mikä kohdallesi sattuu.

2. käytä aikasi hyviin kirpputoreihin

Aika on rajallista ja kirpputorit varsinkin viikonloppuisin ovat rajallisesti auki. Seuraa niitä someissa niin pääset bongaamaan ja jopa varaamaan haluamasi tuotteen.

3. katso myös isompia kokoja

Lapset varsinkin vauvat kasvavat todella nopeasti. On hyvä katsoa myös isompia kokoja valmiiksi varastoon, sillä silloin kun niitä tarvitsee voi tarjonta olla huonompi. Tämä vinkki vähän jyrää ensimmäistä vinkkiä, mutta on hyvä pitää silmät auki ja miettiä vähän pidemmälle sillä perus arkivaatteita tarvitsee aina.

4. tarkista tuote

Tuote on hyvä tarkistaa, että kotiinpäästyään ei tule yllätyksiä. Kirppisvaatteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Kannattaa muistaa, että kaiken voi myös korjata tai korjauttaa, lue lisää korjauspalvelu kumppanistamme !

Miksi kirppistely ei olisi ekologista?

Kirppistelyssä saattaa tulla sokeaksi tuotteille, varsinkin jos hinta miellyttää omaa lompakkoa. Saatat ostaa tuotteen hetkellisestä mielijohteesta ja kotiin päästyään tajuat että tuotteelle ei ole käyttöä tai se joutaa kaapin pohjalle, mutta koska hinta oli alhanen se ei haittaa niin paljoa. Jolloin toiminta on samanlaista kuin vaatekaupasta ostaessasi. Joku toinen olisi voinut antaa tuottelle paremman kodin. Mieti siis tuotteen kohdalla tarvitsetko sitä oikeasti, tuleeko se käyttöön, onko se vain hinta joka miellyttää ja onko tähän sopivia muita vaatteita jo valmiiksi kotona odottamassa.

Monet myös ostavat pikamuotia, kyllästyvät ja myyvät eteenpäin. Tällöin heidän toiminta jatkuu samanlaisena. Osta laadukasta ja kestävää myös kirpputoreilta. Älä mene hinnan perässä. Pidä kumminkin huoli siitä, ettet maksa tuotteesta aivan liikaa.

Huolla tuotteita säännöllisin väliajoin esim. kengät pysyy paremmassa kunnossa kun niille antaa huomiota.

Koti järjestykseen

Onko mitään ärsyttävämpää kuin sekainen koti? Tavaroille on oltava oma paikka, on kiva tietää mistä löytää tarvitsemansa tavaran eikä joudu käyttää aikaa sen löytäiseen. Näillä keinoilla pidät kotisi jäjestyksessä.

1. tee tilaa tavaroille, jotka haluat myydä

Aina kun huomaat vaatteen jääneen lapselle pieneksi, pesun jälkeen voit laittaa sen kaappiin odottamaan ja kirjoittaa valmiiksi kirppari-kalleen tuotteen tiedot ja haluamasi hinnan. Kun huomaat että 30 kpl on tullut täyteen voit varata myyntijakson meiltä. Voit myös tuoda myyntiin 60 tai 90 tuotteen paketeissa. Halutessasi voit myös tarjota meille kokonaissummaa tuotteista, jolloin ostamme ne teiltä pois.

2. laita vaatteet hyvin esille kaappeihin

Kun näät kaikki vaatteet kaapissa, muistat paremmin mitä omistat. On myös hyvä tehdä keväisin ja syksyisin siivous, jolloin viet kausivaatteet vaikkapa varastoon odottelemaan tulevia säitä, tällöin ne ei vie tilaa ja kaapit pysyy siistinä.

3. älä säästele

On kiva säästää vauvan lempparivaatteita, joita hän voi isona katsella. Niitä ei kumminkaan tarvitse älyttömästi. Tärkeimmät ja tunteita herättävät on hyvä säästää, mutta muut on hyvä laittaa kiertoon. Näin joku muukin pääsee nauttimaan vaatteesta ja antaa vaatteelle uuden elämän.

4. koriin lelut piiloon

Leluja ja kirjoja on kiva, että pikkusella niitä on. Omaa mieltä kumminkin helpottamaan, on ne kiva kerätä iltasin siistiin koriin, jolloin se tuo puhtaamman fiiliksen kotiin ja aamulla on kiva yhdessä kaivaa lelut esiin.

5. keittiö on kodin sydän

Kun keittiö on siisti, koko koti näyttää paljon puhtammalta. Keittiössä usein lapsiperhearjessa käytetään paljon aikaa ja kaiken jälkeen sen siivoaminen voi tuntua uuvuttavalta. Kotitöitä on hyvä koittaa jakaa perheenjäsenten kesken, ettei kaikkea joudu tehdä yksin.

6. viikkolista

Valitse jokin päivä viikosta jolloin esimerkiksi pestään pyykkiä, näin pyykkikone ei kokoajan pyöri ja pyykit odota kuivumassa. Yhden päivän aikana kun pesee monta koneellista niin niistä pääsee ”nopeammin” eroon kun kaikki kuivuu samaan aikaan. Pari kertaa viikossa imurointi niin koti pysyy siistinä ja siellä on kiva olla. Kun sulla on toimivat rytmit arjessa niin asioiden hoitaminen on helmpompaa.

7. lajittele

Roskien kierrätys on kivaa puuhaa kun siihen pääsee jyvälle. Kaikista kivointa siinä on kumminkin se, että roskia ei täydy viedä joka päivä, eikä edes jokatoinen päivä. Kun lajittelet muovit, biojätteen, metallin/lasin, pahvit ja sekajätteen joudut viemään roskat 1-2 kertaa viikossa ja ei ne eivät haise, koska ne huuhdellaan.

8. vessaan kertyy pölyä

Kun käyt suihkussa, ota suihkupää käteen ja huuhtele samalla suihkuhuone. Näin sekin pysyy puhtaana ja pölyä ei ehdi kertyä paljoa.

Muistisääntö kodille

Koti saa olla myös epäsiisti, ei sen aina tarvitse olla järjestyksessä ja puti puhdas. Elämä saattaa välillä olla todella kiireistä tai mieli muualla, jolloin siivoukselle ei ole aikaa. Puhdas koti kuitenkin tuo mielenrauhaa ja toivon näiden vinkkien avulla sen olevan vähemmän suorittamista.

Samankaltaiset artikkelit